לזניה ירקות קלויים

מכירים את זה שממש בא לכם לזניה, אבל אין בבית דפי לזניה (או אפילו רסק עגבניות) וממש אבל ממש לא בא לכם ללכת לקנות?
נסו את הלזניה הפשוטה והמדהימה הזו, שעשויה מירקות קלויים במקום דפי לזניה, רוטב עגבניות שהתבשל שעה כדי להצטמצם ולקבל את כל הטעמים שצריך, פסטו כוסברה טרי, גבינת קשיו שקדים ביתית ובצלים מקורמלים.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-30 דקות
מנות
6 פרוסות לזניה
מטבח
איטלקי

מרכיבים

רוטב העגבניות – חלק ראשון:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
  • 1 כפית אורגנו
  • 12 כפית טימין
  • 12 כפית שבבי צ׳ילי מיובשים
  • 12 כפית בזיליקום מיובש
  • 14 כפית אבקת שום
  • 14 כפית אבקת בצל
  • 12 כפית פפריקה מעושנת

רוטב העגבניות – חלק שני:

  • 600 גרם עגבניות שרי או עגבניות רגילות או שילוב של השניים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חומץ בן יין
  • 1 כף וחצי מייפל
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל

ירקות בתנור:

  • 3 חצילים
  • 5 זוקיני
  • 3 פלפלים
  • מעט שמן זית

פסטו כוסברה:

  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 13 כוס פתיתי שמרי בירה (או 2.5 כפות אבקת שמרי בירה)
  • 14 כוס שמן זית
  • 1 מיץ מלימון שלם גדול
  • 13 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת יבשה
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל
  • 1 שן שום טרייה

גבינת קשיו שקדים:

  • 12 כוס קשיו
  • 13 כוס שקדים מולבנים
  • 12 כוס ועוד 2 כפות מים
  • 4 כפות פתיתי שמרי בירה (או 1.5 כפות אבקה)
  • 1 שן שום טרייה
  • 12 כפית אבקת שום
  • 23 כפית אבקת בצל
  • 1 מיץ מלימון קטן
  • ממש מעט אגוז מוסקט

בצל מקורמל בבלסמי (לא חובה):

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול פרוס לרוחב
  • 1 צביטה מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2-3 כפות חומץ בלסמי

תוספת אופציונאלית:

  • 1 עגבניה פרוסה לעיגולים

להגשה:

  • 5 עלי בזיליקום טרי (אופציונאלי)

כלים מיוחדים:

  • מעבד מזון
  • תבנית אפייה 25 על 25
  • נייר כסף

הוראות הכנה

רוטב העגבניות – חלק ראשון:

  1. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי רוטב העגבניות (לא חובה – אפשר להכין רוטב מעגבניות מצנצנת ו/או רסק עגבניות).
  3. מערבבים ונותנים לבצל להתעטף בתבלינים, ולתבלינים להפתח מחום השמן – ומטגנים כ-7-8 דקות על אש בינונית. מערבבים באופן תכוף.

רוטב העגבניות – חלק שני:

  1. מרסקים בבלנדר 600 גרם עגבניות שרי או עגבניות רגילות (או שילוב של השתיים), מוסיפים 2 שיני שום קצוצות לסיר ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רכיבי הרוטב הנותרים.
  3. מערבבים ומשאירים להתבשל על אש נמוכה במשך שעה עד שעה וחצי. הרוטב צריך להצטמצם עד שנשאר רק שליש מהכמות המקורית. מבשלים בלי מכסה, כדי לאפשר לנוזלים להתאדות.
  4. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

ירקות בתנור:

  1. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הירקות, הגבינה והפסטו:
  2. פורסים את הירקות שיש לכם לעובי של 1/2 ס״מ.
  3. מעסים במעט שמן זית.
  4. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות על 210 מעלות על מצב גריל, עד שהם קלויים יפה כמו בתמונה שבגלריה.
  5. מניחים בצד להצטנן.

פסטו כוסברה:

  1. טוחנים במעבד המזון את כל רכיבי הפסטו. מעבדים עד מרקם אחיד וגרגירי.
  2. במידת הצורך, עוצרים את פעולת מעבד המזון ומנקים את התכולה של העיסה למטה – ומקרבים מהדפנות כלפי הלהבים.

גבינת קשיו שקדים:

  1. טוחנים בבלנדר חזק את כל המרכיבים של גבינת הקשיו.
  2. אם הבלנדר לא חזק או שאתם עובדים עם בלנדר מוט, השרו את האגוזים והשקדים ל- 6 שעות במי ברז או בשלו אותם ל- 20 דקות לפני הטחינה.
  3. מעבדים עד מרקם חלק לחלוטין ואם יש צורך, מוסיפים עוד כמה כפות מים.
  4. מניחים בצד את הגבינה.

בצל מקורמל בבלסמי (לא חובה):

  1. מכינים את הבצל המקורמל בבלסמי: מחממים מחבת עם כף שמן זית, מסדרים עליה בצל סגול פרוס לרוחב ומעליהם שופכים את הרוטב.
  2. מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שרוב הנוזלים נספגו (6-7 דקות).
  3. הופכים לצד השני וממשיכים לצרוב עוד 5 דקות.

מרכיבים את הלזניה:

  1. עכשיו כשהכל מוכן מרכיבים את הלזניה: משתמשים בתבנית 25 על 25, מדליקים תנור על 180 מעלות ומחכים שיתחמם.
  2. בינתיים מסדרים שכבה דקה של רוטב עגבניות על תבנית האפייה, מעליה מניחים שכבת ירקות קלויים, עליה גבינה, מעל פסטו – וחוזרים על הכל בעוד שתי שכבות.
  3. מסיימים עם עוד גבינה, מסדרים את הבצל המקורמל, מוסיפים גם פרוסות עגבניה אם רוצים.
  4. עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף (אפשר להניח נייר אפייה מעל הלזניה, כדי שנייר הכסף לא ייגע בלזניה ישירות.
  5. מכניסים לתנור לחצי שעה.
  6. מוציאים ומסירים את כיסוי נייר הכסף. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
  7. מניחים בחוץ לשעה (לא חייבים לחכות אחרי האפייה – זה רק במקרה ותרצו פרוסות יפות ופוטוגניות, כי הזמן מאפשר ללזניה להתייצב).
  8. מחממים מעט לפני ההגשה.
  9. פורסים ומגישים עם בזיליקום טרי.

הצעות גיוון למרכיבי הלזניה

אפשר להשתמש בכל אחד מחלקי הלזניה למנות אחרות:
בגבינה למילוי מאפים ופשטידות או מעל פיצה,
ברוטב לתבשילים, פסטה ופיצה,
בירקות הקלויים לאנטיפסטי ומילוי מאפים,
בפסטו לפסטה, פיצה, כריכים ועוד.

ניתן לוותר על הכנת רוטב העגבניות והפסטו, ולהשתמש ברטבים קנויים.

בתאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם