ירקות מוקרמים בתנוראלונה להבירקות מוקרמים בתנוראלונה להב

ירקות מוקרמים בתנור

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית
מתכון מעולה של ירקות מוקרמים בתנור! מוקרם קל להכנה וטעים שאחרי שתטעמו אותו לא תוכלו לנחש שהוא ללא חלב.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 2 עגבניות בשלות ורכות
  • 1 חציל קטן
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 בצל קטן
  • 12 ראש ברוקולי
  • 12 חבילת טופו (כ-150 גרם)
  • 4 שיני שום

לרוטב

  • 3-4 כפות שמרי בירה
  • 1 כף קמח מלא/לבן
  • 12 כוס חלב סויה לא ממותק או שמנת סויה של אלפרו לבישול
  • 14 כוס מים
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית קארי
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. חותכים לחתיכות גסות את הירקות, למעט השום.
  2. חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
  3. משמנים תבנית קטנה במעט שמן זית ושמים את הירקות והטופו.
  4. שמים את השום לקישוט בין הירקות.
  5. מכניסים לתנור בחום בינוני ל-40 דקות (משאירים לעוד זמן אם הירקות עוד לא התרככו).
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה. הרוטב אמור לצאת לא דליל מידי וניתן להסמיכו לפי הצורך במעט קמח ושמרי בירה.
  7. מוסיפים את הרוטב לירקות באמצע האפייה ומערבבים (לאחר כ-20 דקות אפייה)

הצעות גיוון

אפשר להוסיף או להסיר חלק מהירקות בהתאם לטעם, לעונה ולמה שיש במקרר: למשל: בטטה, קולרבי, שומר, כרישה, עגבניות שרי או קישוא. מומלץ להשאיר את העגבניות, שמוסיפות למרקם ולטעם.

במקום טופו, אפשר גם לשים גרגרי חומוס או שעועית שבושלו מראש, במקרה כזה יש להוסיף את הרוטב כבר בתחילת האפייה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם