אלו גוביליאור רוביןאלו גוביליאור רוביןאלו גוביליאור רובין

אלו גובי

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון הודי קלאסי של תפוחי אדמה וכרובית מבושלים עם הרבה תבלינים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות
מנות
4
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 12 קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (בגודל 3 ס"מ)
  • 12 קילו כרובית מחולקת לתפרחות
  • שמן
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית אבקת כמון
  • 1 כפית אבקת צ`ילי
  • 1 וחצי כפיות כורכום
  • 1 וחצי כפיות מלח

הוראות הכנה

  1. לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד שהוא רך. בערך 30 דקות.
  2. כארבע-חמש דקות לפני שמורידים מהאש להוסיף את הכרובית.
  3. להוריד מהאש ולסנן.
  4. בסיר נפרד לטגן עם מעט שמן את זרעי הכמון עד ששומעים התפצפצות.
  5. להוסיף את הפלפל הירוק, תפוחי האדמה והכרובית.
  6. להוסיף את כל התבלינים.
  7. להוסיף מעט מים – רק במידה שמספיקה להפוך את התבלינים לנוזליים ודביקים.

טיפים

וריאציה חמודה ומתוקה: ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטות.

נשאר לכם תפוחי אדמה ומחפשים לעשות משהו קצת שונה? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, חם וטעים!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם