פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

29
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מנה פשוטה וקלה מאוד להכנה של פרוסות חצילים מטוגנות ברוטב עגבניות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
2 מנות

מרכיבים

  • 1 חציל
  • שמן לטיגון
  • 1 קופסה קטנה של רוטב עגבניות
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית סוכר
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 12 כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. פורסים את החציל לפרוסות ומטגנים בכמות נדיבה של שמן משני הצדדים, עד להשחמה.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: שופכים את הרוטב לקערה ומוסיפים מים בכמות של קופסת הרוטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  3. לאחר שפרוסות החציל השחימו משני הצדדים, יוצקים את הרוטב על החצילים, מערבבים, מכסים ומבשלים למשך שתי דקות או עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

טיפים

ניתן להגיש חם או קר.

לשידרוג וגיוון אפשר לטגן יחד עם החצילים ירקות נוספים (בצל, קישואים פרוסים, פלפלים וכו').

אולי יעניין אותך גם