תפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרםראובן אילת

תפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם

מתכון לתפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם, נהדר, עשיר בטעמים וקוצר מחמאות.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 150 גרם אגוזי קשיו
  • 4 בצלים קטנים
  • שמן לטיגון
  • 3 שיני שום
  • 1 כף סוכר
  • 12 כפית פלפל
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון
  • 12 כוס חלב קוקוס

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך כ- 25 דקות, עד להתרככות. לחלופין, ניתן לחמם אותם במיקרוגל במשך כעשר דקות מכל צד.
  2. טוחנים מחצית מכמות אגוזי הקשיו. את השאר קוצצים באופן גס בסכין, או שוברים לחתיכות.
  3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים לבצל המטוגן את שיני השום, כף סוכר, התבלינים ואת אגוזי הקשיו, וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
  5. פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן בנפרד.
  6. מערבבים את הפטריות, הבצל ואגוזי הקשיו עם חלב הקוקוס, מוסיפים כוס ורבע מים ומבשלים במשך כעשר דקות.
  7. חוצים את תפוחי האדמה באמצע ל-2 חלקים, מוציאים מעט מהתוכן וממלאים ברוטב, עוטפים בנייר אלומניום ומחממים בתנור בעוצמה בינונית למשך 15 דקות.

טיפים

פורסם לראשונה במדור "שני צמחוני", ynet.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם