תבשיל פרסי של קורמה סבזי בכלי הגשהאלונה להבמבט מלמעלה על תבשיל פרסי של קורמה סבזי לצד אורזאלונה להבתקריב על תבשיל פרסי של קורמה סבזיאלונה להבתבשיל פרסי של קורמה סבזי בקערה עם אורזאלונה להב

קורמה סבזי

תבשיל פרסי ירוק

קורמה סבזי – פירוש המילה סבזי בפרסית הוא ירק. זהו תבשיל מן המטבח הפרסי המתאפיין בכמות גדולה של עשבי תיבול וטעם חמצמץ וייחודי.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעתיים ו-25 דקות
מטבח
פרסי

מרכיבים

  • 1 צרור כוסברה
  • 12 צרור שמיר
  • 12 צרור עלי סלרי
  • 1 בצל קטן
  • שמן זית
  • 12 כפית כורכום (או לפי הטעם)
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כוסות שעועית לוביה שהושרתה כ-5 שעות לפחות
  • 2 לימונים פרסיים (להשיג בחנויות מתמחות או בשוק)
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. לשטוף את הכוסברה, השמיר והסלרי ולקצוץ דק מאוד – צורת החיתוך משפיעה על הטעם. לא לזרוק את הגבעולים, שם הטעם והארומה החזקים ביותר!
  2. לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר עד לשקיפות. להוסיף כורכום ופלפל שחור.
  3. לסנן את הלוביה, להוסיף לסיר ולכסות בכמות מים כפולה מכמות הלוביה.
  4. להוסיף את העשבים הקצוצים ואת הלימונים הפרסיים.
  5. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה לפחות שעתיים, עד שהלוביה רכה. בשלב הזה להוסיף את המלח, לטעום ולתקן תיבול. אפשר לבשל עוד…

טיפים

מומלץ מאוד להגיש לצד אורז פרסי.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
1 תגובה
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם