תבשיל שעועית וערמונים

15

תבשיל שעועית וערמונים עם עדשים, אפונה ותפוחי אדמה. מתכון קל וטעים, ונהדר לשילוב קטניות בתפריט.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעתיים ו-10 דקות

מרכיבים

  • 10 ערמונים
  • 500 גרם שעועית לבנה, מושרית
  • 14 כוס עדשים ירוקות, מושרות
  • 14 כוס עדשים אדומות, מושרות
  • 12 כוס אפונה יבשה, מושרית
  • 3-2 תפוחי אדמה חתוכים
  • שמן זית
  • קארי לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. לחלוט את הערמונים ולקלפם.
  2. להכניס את כל החומרים לסיר לחץ ולמלא במים עד כיסוי ומעט יותר.
  3. לבשל בסיר פתוח עד שהאפונה מעלה קצף ולהוציא אותו מהסיר בעזרת כף עם חורים.
  4. לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה כחצי שעה, או עד שהשעועית רכה.

טיפים

אפשר להוסיף בטטות, קישואים, גזר ושאר ירקות, לפי הטעם.

להגיש עם אורז ולעטר בפטרוזיליה.

ניתן להשתמש גם בערמונים קלופים משקית.

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי