תפוח אדמה מדורה עם גבינה טבעונית מעל

תפוח אדמה מדורה

אירה מקיינקו
אין דבר שמסמל את ל"ג בעומר יותר מתפוח אדמה במדורה.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות

מרכיבים

  • תפוחי אדמה שלמים – כמספר האנשים
  • שמן זית
  • מלח
  • אופציונאלי: גבינת שקדים, נקניקיות טבעוניות, טחינה גולמית, תבלינים אהובים (כמו גבעול טימין, מלח גס ופלפל שחור גרוס, או פפריקה מתוקה וחריפה)

אביזרים נלווים:

  • נייר אלומיניום
  • סכין
  • מזלג

הוראות הכנה

במדורה:

  1. דקרו את תפוחי האדמה קלות, ופרסו אותם לאורך. מרחו עליהם ובתוכם שמן זית, בנדיבות. בשלב הזה ניתן להוסיף לתפוח האדמה את גבעול הטימין, המלח הגס והפלפל השחור הגרוס.
  2. עטפו את תפוחי האדמה השלמים בנייר אלומיניום (זה שלב חשוב! אל תזרקו את תפוחי האדמה לאש כמו שהם).
  3. אפו את תפוחי האדמה במדורה, עד שהם מעט רכים מבפנים ומוכנים למאכל. האפייה במדורה תיקח 45 דקות לפחות, ורצוי להפוך את תפוחי האדמה מדי 5 דקות כדי שייצרבו היטב מכל הצדדים.
  4. בזהירות רבה, פתחו את נייר האלומיניום (זהירות, חם!).
  5. בעזרת מזלג, הסירו את הקליפה המטוגנת של תפוח האדמה הלוהט ומעכו אותו קלות בתוך נייר האלומיניום.
  6. תבלו את תפוח האדמה במלח ופלפל.
  7. תנו לתפוח האדמה להתקרר מעט, ואכלו בהנאה.

טיפים להכנת תפוח אדמה במדורה:

    • איך יודעים אם תפוח האדמה מוכן? נעצו בתוכו שיפוד. אם השיפוד נכנס בקלות, הגיע הזמן לאכול!
    • לפני ההשלכה למדורה, השחילו את כל תפוחי האדמה על חוט ברזל – יהיה קל לשלוף את שרשרת תפוחי האדמה מבין הלהבות.
    • כדי לקצר תהליכים בשטח, בשלו את תפוחי האדמה מראש במים רותחים, למשך כחצי שעה.

תפוח אדמה מדורה בתנור:

ניתן לאפות את תפוחי האדמה באופן דומה גם בתנור הביתי, בתוך נייר האלומיניום, ולהפוך כמה פעמים בזמן האפייה (כשעה). במידה ותרצו להכין את תפוחי האדמה קצת אחרת, זה המתכון בשבילכם:

אופן ההכנה בתנור:

  1. פרסו את תפוחי האדמה לרבעים בתבנית זכוכית, ומרחו עליהם שמן זית בנדיבות.
  2. תבלו את תפוחי האדמה במספר גבעולי טימין, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  3. חממו את התנור על מצב טורבו ל-200 מעלות ואפו בתנור כשעה.
  4. מומלץ לפזר גבינה טבעונית ונקניקיות צמחיות כ-10 דקות לפני סיום האפייה.
  5. חכו מעט שתפוחי האדמה יתקררו, ואכלו בהנאה.

טיפים

ניתן להוסיף לתפוח האדמה עוד שמן זית ולגוון בתוספות כמו גבינת שקדים, נקניקיות טבעוניות פרוסות או טחינה גולמית – או כל תיבול אחר שאתם אוהבים. לא צריך לחמם מראש את התוספות, כי הן יתחממו וימסו מהליבה הרותחת של תפוח האדמה.

מתכונים נוספים למדורה: בטטה במדורה ובננות עם שוקולד במדורה

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם