בטטה אפויה במדורה לל"ג בעומר

בטטה אפויה במדורה לל"ג בעומר

אירה מקיינקו
דרך נהדרת לגוון את תפוח האדמה במדורה – בטטה אפויה לל"ג בעומר.
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות

מרכיבים

  • בטטות שלמות – כמספר המשתתפים
  • שמן זית/שמן קוקוס/מרגרינה

רכיבים אפשריים:

  • לגרסה מתוקה: שמנת טבעונית, קצפת מתוקה מוקצפת, סוכר וקינמון
  • לגרסה מלוחה: שמן, מלח, תבלינים אהובים (פלפל, טימין)

אביזרים נלווים:

  • נייר אלומיניום
  • מזלג
  • סכין

הוראות הכנה

במדורה:

  1. דקרו את הבטטות, ופרסו אותן לאורך. מרחו עליהן ובתוכן שמן או מרגרינה, בנדיבות.
  2. עטפו את הבטטות השלמות בנייר אלומיניום (אל תזרקו את הבטטות לאש המדורה כמו שהן).
  3. אפו את הבטטות במדורה, והפכו אותן מדי כמה דקות. הבטטות יהיו רכות ומוכנות למאכל תוך כ-20 דקות.
  4. בזהירות רבה, פתחו את נייר האלומיניום (חם!).
  5. בעזרת מזלג, הסירו את הקליפה המטוגנת של הבטטה הלוהטת.
  6. תבלו את הבטטה בהתאם לטעם האישי שלכם – לגרסה מלוחה: השתמשו במלח, בפלפל ובשמן או שמנת טבעונית. לגרסה מתוקה: הוסיפו לבטטה סוכר וקינמון. אם מתחשק לכם קינוח מושחת במיוחד, ניתן להוסיף גם שמנת צמחית, או קצפת צמחית מוקצפת.
  7. תנו לבטטה להתקרר מעט, ואכלו בהנאה.

בתנור:

  1. דקרו את הבטטות, ופרסו אותן לאורך. מרחו עליהן ובתוכן שמן או מרגרינה, בנדיבות.
  2. עטפו את הבטטות השלמות בנייר אלומיניום והכניסו אותן לתנור על מצב טורבו ובחום של 200 מעלות. אפו כ-20 דקות (הקפידו להפוך את הבטטות כמה פעמים במהלך האפייה).

אופציה נוספת לאפייה ביתית

אתם יכולים לפרוס את הבטטות לרבעים בתבנית זכוכית, למרוח עליהן שמן זית ותבלינים בנדיבות. גם כאן, אפו אותן ב-200 מעלות במצב טורבו למשך כ-20 דקות.

מתכונים נוספים למדורה:

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם