כרובית ברוטב בשמלראובן אילת

כרובית ברוטב בשמל

מתכון קרמי טעים של כרובית ברוטב בשמל, מנה שבלי הרבה מאמץ תשדרג כל ארוחה!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 כרובית בינונית יפה
  • 6 כפות שמן קנולה או שמן אחר בטעם ניטרלי
  • 8 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות שמנת סויה או חלב סויה לא מומתק; או 2 כוסות מים
  • 2 כוסות פתיתי שמרי בירה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חותכים את הכרובית לפרחים ומנקים אותה מכתמים. שוטפים במסננת ומאדים במסננת אידוי לזמן קצר, או מבשלים עד שהכרובית מתרככת מעט.
  2. לרוטב, מחממים את השמן על אש קטנה, מכניסים לתוכו את הקמח ומערבבים היטב עד להיעלמות הגושים, מבלי לחרוך את הבלילה.
  3. מוסיפים את שתי כוסות השמנת/חלב הסויה/המים, בתוספת שתי כוסות מים. יש להוסיף בהדרגה כמויות קטנות ולערבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את שמרי הבירה, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים עוד כוס מים.
  4. לאחר שהבלילה חלקה ומעט סמיכה, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים ומורידים מהאש.
  5. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים את הרוטב (להשאיר לפחות ס"מ ללא רוטב, למניעת גלישה) ואופים בתנור בחום בינוני במשך כ-25 דקות.
דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 2.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם