אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
כרובית ברוטב בשמל
תום סיון
מתכון קרמי טעים של כרובית ברוטב בשמל, מנה שבלי הרבה מאמץ תשדרג כל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 1 כרובית בינונית יפה
- 6 כפות שמן קנולה או שמן אחר בטעם ניטרלי
- 8 כפות קמח לבן
- 2 כוסות שמנת סויה או חלב סויה לא מומתק; או 2 כוסות מים
- 2 כוסות פתיתי שמרי בירה
- 3 כפות טחינה גולמית
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- חותכים את הכרובית לפרחים ומנקים אותה מכתמים. שוטפים במסננת ומאדים במסננת אידוי לזמן קצר, או מבשלים עד שהכרובית מתרככת מעט.
- לרוטב, מחממים את השמן על אש קטנה, מכניסים לתוכו את הקמח ומערבבים היטב עד להיעלמות הגושים, מבלי לחרוך את הבלילה.
- מוסיפים את שתי כוסות השמנת/חלב הסויה/המים, בתוספת שתי כוסות מים. יש להוסיף בהדרגה כמויות קטנות ולערבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את שמרי הבירה, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים עוד כוס מים.
- לאחר שהבלילה חלקה ומעט סמיכה, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים ומורידים מהאש.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים את הרוטב (להשאיר לפחות ס"מ ללא רוטב, למניעת גלישה) ואופים בתנור בחום בינוני במשך כ-25 דקות.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 5 דקות
- מנות
- 200 גרם
- מטבח
- צרפתי
רוטב בשמל
רוטב בשמל עשיר וקטיפתי, מתאים לרביולי, לפסטה וללזניה.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 5 דקות
ממרח טופו בעשבי תיבול
קבלו מתכון שכמה שהוא קל להכנה, ככה הוא טעים. ממרח טופו בעשבי תיבול מהיר, עשיר בחלבון, והכי חשוב – עם טעם משגע!
- רמת קושי
- קל
ממרח טופו מתובל עם זיתים
בתוך סנדוויץ' ליום העבודה או ללימודים, או סתם כנשנוש כשאתם רעבים – ממרח הטופו המתובל עם זיתים ישלים לכם את הפינה.