אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט כרוב ניצנים ושקדים
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
קבלו מתכון מעניין לסלט טעים מאוד, מתאים לערבי חג, ארוחות חגיגיות וציון של ימים מיוחדים. סלט כרוב ניצנים ושקדים עשיר בכל טוב.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- מעט מלח
- 800 גרם כרוב ניצנים קפוא
- 150 גרם שקדים
- שמן לטיגון
- 1⁄4 כוס מיץ לימון
- 1⁄4 כוס שמן זית
- 6 כפיות שום כתוש
- 1⁄4 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה
- מרתיחים מים, מוסיפים מעט מלח, מבשלים את כרוב הניצנים במשך 3 דקות, מסננים ומצננים.
- חולטים את השקדים: יוצקים עליהם מים רותחים ולאחר שהמים מתקררים מקלפים את השקדים מקליפתם.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השקדים עד שיזהיבו. מורידים מהאש ומערבבים עם כרוב הניצנים.
- מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השמן, השום ומעט הסוכר והמלח. יוצקים את הרוטב על תערובת כרוב הניצנים והשקדים.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
סלט בורגול עם בצל וסליקורניה
סליקורניה (Salicornia; בעברית: פרקן עשבוני) הוא צמח בר שנאסף בארץ ועבר שינויים להתאמתו לגידול מסחרי. הצמח גדל באדמות מלוחות וטעמו מלוח, המאפשר להשתמש בו כתבלין בריא יותר ממלח. הקטיף נערך באוגוסט-ספטמבר.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-15 דקות
- מנות
- 6-8 מנות
סלט פלפלים קלויים
סלט פלפלים קלויים צבעוני וטעים במיוחד. המתיקות והחמיצות של הסלט משתלבים נהדר לצד לחם, סלטי פתיחה וממרחים שונים. מומלץ מאוד!
- רמת קושי
- קל
סלט חצילים
על חלה, בתוך סנדוויץ', או סתם בתור נשנוש – הסלט הזה ישדרג לכם כל מנה וארוחה.