מוקפץ אסייתי עם טמפה

מוקפץ תאילנדי עם טמפה

מתכון מהיר וקל להכנה, במיוחד אם חותכים את כל הירקות מראש. הטעם החמוץ-מתוק-חריף מזכיר קצת פאד תאי, רק בלי רוטב הדגים ועם מצרכים זמינים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
2-3 מנות
מטבח
אסייתי

מרכיבים

למשרה:

  • 300 גרם טמפה (חבילה)
  • 2 כפות רוטב סויה או רוטב תמרי ללא גלוטן
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר
  • 12 כוס מים

למוקפץ:

  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 בצל ירוק פרוס (גם החלק הירוק וגם החלק הלבן)
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות
  • 14 כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילת איטריות או שבבי אורז מוכנים לפי הוראות היצרן
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 חבילת נבטים סיניים

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה או רוטב תמרי ללא גלוטן
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף סילאן או מייפל
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות אבקת בוטנים (או חמאת בוטנים)
  • 13 כוס מים

להגשה:

  • כוסברה
  • בצל ירוק חתוך
  • נבטים סיניים
  • פלפל אדום חריף
  • בוטנים קלויים קצוצים
  • לימון או ליים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה בינונית.
  2. חותכים את הטמפה לריבועים קטנים יחסית (בערך 2 ס״מ) ומשרים במי המשרה למשך שעה לפחות (אך מומלץ יום קודם).
  3. מעבירים את הטמפה המושרה לתבנית ומכניסים לתנור להשחמה, למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. לחילופין ניתן להקפיץ את הטמפה במחבת במשך 5 דקות.
  4. במחבת גדולה עם מעט שמן מתחילים בטיגון הג'ינג'ר והחלק הלבן של הבצל הירוק.
  5. לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות: הגזר, הפלפלים והכרוב, ולבסוף גם השום.
  6. מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב.
  7. מוסיפים את הטמפה המושחם ואת איטריות האורז למחבת יחד עם הרוטב, ומערבבים כשתי דקות.
  8. מוסיפים את הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים ומערבבים שוב.
  9. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל עוד כוסברה, בצל ירוק, נבטים, פלפל חריף, בוטנים קלויים קצוצים ופלח לימון או ליים.
דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 4.5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם