תבשיל מקסיקני עם טמפה משעועית שחורה

תבשיל בסגנון מקסיקני עם טמפה משעועית שחורה

הטמפה במתכון הזה עשוי משעועית שחורה ובכך חוסך לנו את ההתעסקות עם השריה ובישול של שעועית טריה, והופך את המתכון לזריז וספונטני.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
2-3 מנות
מטבח
מקסיקני

מרכיבים

לתבשיל הטמפה:

  • 1 בצל סגול
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקיקות
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1 חבילת טמפה משעועית שחורה חתוך לקוביות
  • 1 כוס/קופסת שימורי תירס ללא הנוזלים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת/מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס מחית עגבניות
  • 12 כוס מים

לסלסת העגבניות:

  • 1 כוס עגבניות שרי קצוצות
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 12 בצל סגול קצוץ
  • פלפל ירוק חריף, לפי הטעם
  • מלח, פלפל
  • מעט מיץ לימון
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

לתבשיל:

  1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הסגול עם מעט שמן עד שהופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים במשך מספר דקות.
  3. מוסיפים את חתיכות הטמפה, התירס, הכוסברה והתבלינים.
  4. לאחר מספר דקות מוסיפים את מחית העגבניות מדוללת בחצי כוס מים ומערבבים. ממשיכים לבשל כמה דקות כדי לאפשר לטמפה לספוג מעט את הנוזלים.
  5. מגישים בתוך טורטיה או לצד אורז, ומומלץ כמובן להכין את סלסת העגבניות.

לסלסת העגבניות:

  1. יש לערבב את כל המרכיבים בקערה ולהגיש לצד תבשיל הטמפה – בתוך טורטיה או בצלחת.
דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 2.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם