מתכון: מרק עדשים ותפוחי אדמה
מתכון ידידותי למרק שגם ילדים אוהבים - הזדמנות קלה ומוצלחת לשילוב של קטניות עשירות בחלבון ובברזל בתפריט היומי. מתכונים נוספים עם עדשים
רשימת המרכיבים ל-4 מנות
- כוס עדשים ירוקות
- 200 גרם תפוחי אדמה צהבהבים, חתוכים לקוביות קטנות
- קופסת עגבניות קלופות, 400 גרם
- 2 שיני שום קצוצות
- בצל בינוני קצוץ
- כרשה פרוסה דק
- 2 כפות שמן זית
- עלה דפנה, ענף תימין, מלח ופלפל שחור
- 5 כוסות מים
הוראות הכנה
- משרים את העדשים במים במשך מספר שעות ומסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר למרק. מבשלים את השום הקצוץ, הבצל והכרשה, על אש בינונית, כ-5 דקות, עד שהירקות מגירים נוזלים אך לא משחימים. טעמו של המרק תלוי במידה רבה בבישול ראשוני זה.
- מעבירים את העגבניות הקלופות למסננת וכותשים אותן לתוך הסיר. מוסיפים את עלה הדפנה וענף התימין וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- מוסיפים את העדשים ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהעדשים כמעט מוכנות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עוד 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומגישים עם לחם מלא.
מתכון: מתכוני אבא - בישול צמחוני, "על השולחן"

( 55 גולשים דירגו את המתכון עד כה )