מרק עדשים ותפוחי אדמה בקערהאלונה להבתקריב על מרק עדשים ותפוחי אדמה בקערהאלונה להבמרק עדשים ירוקות ותפוחי אדמה בקערהאלונה להב

מרק עדשים ותפוחי אדמה

מרק עדשים ותפוחי אדמה הוא מתכון ידידותי למרק שגם ילדים אוהבים!
זו הזדמנות קלה ומוצלחת לשלב קטניות עשירות בחלבון ובברזל בתפריט היומי. ויש לנו גם מתכונים נוספים עם עדשים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-50 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 1 קופסת עגבניות קלופות, 400 גרם
  • 5 כוסות מים
  • 1 עלה דפנה, ענף תימין, מלח ופלפל שחור
  • 200 גרם תפוחי אדמה צהבהבים, חתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך מספר שעות, ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר למרק. מבשלים את השום הקצוץ, הבצל והכרישה, על אש בינונית, כ-5 דקות – עד שהירקות מגירים נוזלים אך לא משחימים. טעמו של המרק תלוי במידה רבה בבישול ראשוני זה.
  3. מעבירים את העגבניות הקלופות למסננת, וכותשים אותן לתוך הסיר. מוסיפים את עלה הדפנה וענף התימין וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את העדשים ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים כמעט מוכנות. (אפשר לבשל את העדשים כ-45 דקות אם מעדיפים עדשים רכות מאוד).
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עוד 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים.
  6. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומגישים לצד לחם מלא.

ועכשיו אחרי שהכנתם מרק תפוחי אדמה ועדשים מדהים

נשארו לכם תפוחי אדמה ואתם רוצים לבשל איתם משהו קצת שונה? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, טעים טעים!

דרגו את המתכון:
76 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
7 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם