סלט עלים ברוטב פסטו וטופו

מתכון לסלט עלים טרי שירענן כל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות

מרכיבים

לסלט

  • 5 עלי חסה ערבית
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 חופן עלי בייבי
  • 1 חופן עלי תרד
  • 1 חופן עלי נענע
  • 1 חופן עלי בזיליקום
  • 1 חופן עלי שמיר
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 חופן נבטי אלפלפה
  • 1 חופן פיסטוקים

לרוטב

  • 50 גרם עדשים ירוקות
  • 100 גרם טופו
  • 14 כרוב ירוק קטן
  • 20 עלי בזיליקום
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ופלפל
  • 1 לימון

הוראות הכנה

  1. חותכים את החסה והבצל הירוק לרצועות דקות, ומניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה עמוקה.
  2. שמים בסיר את העדשים עם שלוש כוסות מים ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה.
  3. לאחר ריכוך העדשים, טוחנים את שאר מרכיבי הרוטב (מלבד הלימון) בבלנדר במשך דקה. לאחר מכן סוחטים מעט לימון לתוך התערובת.
  4. מוסיפים את רוטב הפסטו לתוך הקערה עם מרכיבי הסלט ומערבבים.
באדיבות שני צמחוני, ynet
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם