מרק סלקאלונה להבמרק סלקאלונה להב

מרק סלק

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מרק סלק הוא מתכון שאסור לכם לפספס. קדימה, הכינו לכם קערית מהאדום האדום הזה – ההנאה מובטחת!

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
אוקראיני

מרכיבים

  • 12 ק"ג סלק
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי-אדמה
  • 7 כוסות מים
  • 2 עגבניות
  • 12 כוס בצל ירוק
  • 1 גבעול סלרי
  • 5 ניצני ציפורן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית וחצי מלח
  • 1 חופן שמיר קצוץ

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הסלקים, את הגזרים ואת תפוחי האדמה.
  2. גוררים את ירקות השורש במגררת, ומרתיחים בסיר עם מים. לאחר הרתיחה, מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות, בסיר מכוסה.
  3. בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
  4. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, את הציפורן ואת הירקות, מתבלים במלח (אפשר להוסיף גם אבקת מרק) ומבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך הירקות.
  5. מגישים חם, ומפזרים על המרק שמיר קצוץ טרי.

טיפים והמלצות טעימות

ניתן להשתמש במתכון הזה כבסיס למרק סלק לקובה, או לאכול אותו כמו שהוא. בתאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם