קציצות סלקאוריון אנטהקציצות סלקאוריון אנטה

קציצות סלק

קציצות סלק נימוחות וממכרות. המתקתקות של הבצל האפוי משתלבת נפלא עם המתיקות של הסלק, והשמיר פשוט מרים את המנה לגבהים חדשים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
17 קציצות בינוניות

מרכיבים

  • 2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 1 בצל, לא מקולף
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, לא מקולפות
  • 1 חצי כוס שמיר, קצוץ
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס קמח/פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הסלקים עם הבצל במשך 40 דקות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים, ומועכים אותם עם מועך פירה.
  3. מוסיפים את שיני השום לתנור וממשיכים לאפות עד שהסלק רך, בערך 10 דקות. לא מכבים את התנור.
  4. מקלפים את הבצל והשום ושמים במעבד מזון. טוחנים עד למרקם חלק.
  5. מוסיפים את הסלק והשמיר למעבד המזון, וטוחנים שוב עד למרקם חלק.
  6. מערבבים בקערה את כל הרכיבים ויוצרים קציצות.
  7. אופים את הקציצות בתנור 8-10 דקות.

טיפים להכנת קציצות סלק

ניתן להשתמש בחבילת סלקים מבושלים כדי לקצר את זמן ההכנה. בתאבון!

ניתן לשמור קציצות סלק במקרר עד 5 ימים – אבל אנחנו בטוחים שהן יגמרו תוך 5 דקות.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם