גפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלצילום: אלונה להבגפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלצילום: אלונה להבגפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלצילום: אלונה להבגפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלצילום: אלונה להב

גפילטע פיש טבעוני

למרות הניסיונות לערער על מעמד הגפילטע, כל הרוטב האדום והחריף שבעולם לא יכבה את התשוקה לאפרוריות הג'לטינית שיושבת עמוק בלב של אוהבי הגפילטע. המתכון הזה מומלץ למי שגעגועים בלבו לא רק למראה אלא גם לטעמה של הקציצה המתקתקה. שילוב של שני סוגי אצות ייתן את טעם הים הפראי, ואגר-אגר (ג'לטין טבעוני) יעניק מרקם יציב (המרכיבים זמינים בכל חנות טבע וגם בחלק מהסופרמרקטים). הדבר המרכזי שקצת שונה הוא הצבע – האפרוריות מפנה חלק ממקומה לגוונים חיים של ירוק, שישתלבו יפה עם החזרת. זה ממש מתכון גפילטע פיש טבעוני מנצח!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-5 דקות
מנות
12-16 קציצות
מטבח
אשכנזי

המתכון הזה מאפשר לך להציל את חייהם של שני דגי קרפיון! מדוע שניים? כי על כל דג בריכה שמגיע לצלחת יש לפחות דג או דגיג אחד שמתו בבריכת הדגים. רוצים לעצור את זה? הצטרפו בחינם לאתגר 22 לנסות תזונה מהצומח במשך 22 יום בליווי מדריכים ותזונאיות קליניות!

מרכיבים

לקציצות גפילטע פיש:

  • 30 גרם אצות וואקמה (כ-200-300 גרם אחרי השריה)
  • 1 גזר בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • 300 גרם טופו
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 150-250 גרם קמח מצה
  • סוכר לפי הטעם
  • מלח ופלפל

לציר:

  • 2 קילו קישואים חתוכים
  • 2 קילו גזרים קלופים (בשלמותם)
  • 2 בצלים
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • כ-40 גרם אצות קומבו
  • מי השריה של אצות הוואקמה (משלב הכנת הקציצות)
  • פלפל ומלח
  • 3 ליטר מים
  • אבקת אגר-אגר

הוראות הכנה

לקציצות:

  1. מניחים את אצות הוואקמה בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים כ-5 דקות. לאחר מכן, סוחטים ושומרים את מי ההשריה.
  2. טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה.
  3. טוחנים את הטופו בבלנדר למשחה חלקה*, ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים שקדים, קמח מצה, סוכר, מלח-פלפל ומערבבים.
  5. מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתמצקות התערובת.
  6. מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית על נייר אפייה עם מרווחים גדולים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן בעזרת תרווד ואופים 20 דקות נוספות. מניחים לצינון.

לציר:

  1. מכניסים את הרכיבים לסיר גדול, למעט האגר-אגר. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
  2. מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים, ומודדים כמה ציר נותר (אמור להיות 2-2.5 ליטר).
  3. מרתיחים שוב, מוסיפים אגר-אגר על-פי המינון בהוראות היצרן (הכמות משתנה בהתאם למוצר ובהתאם לכמות הנוזלים בסיר), מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.

סיום:

  1. מסדרים את הקציצות בתבנית עמוקה, עם מרווחים ביניהן, כדי שיהיה מקום לציר.
  2. שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש לג'לי. **
  3. מחלצים את הקציצות למגש אחר, מעטרים בפרוסות גזר (ששמרנו מהציר), ומצננים במקרר ללילה.

טיפים והמלצות טעימות

* מומלץ "לסחוט" את הטופו לפני שטוחנים בבלנדר (לשים את הטופו במסננת וללחוץ עד שיוצאים מים). לאוהבים קציצות שמנות יותר ניתן להוסיף גם שמן קנולה או שמן אחר בטעם ניטרלי.

** את שאריות הציר אפשר להרתיח שוב, ואז לשמור כרוטב.

למתכונים נוספים לחג הפסח.

רוצים עוד? הכנו לכם מתכון גפילטע פיש צמחוני נוסף!

דרגו את המתכון:
33 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
11 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם