לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן

בלי ביצים, בלי גלוטן ועם קמח עדשים עשיר בחלבון. לביבות תפוחי האדמה האלה הן בדיוק מה שהיינו צריכים בחנוכה – ובכלל! לא אוהבים לטגן? אין בעיה. מתחת למתכון תמצאו הנחיות גם לאפייה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
15 לביבות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 4 כפות קמח עדשים כתומות
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)
  • כ-3 כפות שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

  1. מגררים את תפוחי האדמה והבצל לקערה, ולא סוחטים את הנוזלים.
  2. מוסיפים את קמח העדשים, המלח והפלפל ומערבבים.
  3. יוצרים צורות של לביבות באמצעות הידיים.
  4. מחממים שמן זית במחבת. כשהשמן חם, מניחים את הלביבות ומטגנים בערך דקה עד שהצד התחתון זהוב.
  5. הופכים את הלביבות ומטגנים כדקה נוספת – עד שהצד התחתון זהוב.

טיפים

ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים מעל קצת שמן זית.
מניחים את הלביבות על נייר האפייה, ומורחים גם עליהן קצת שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד שהלביבות זהובות. אין צורך להפוך צד באמצע האפייה.

לגיוון אפשר להחליף שניים מתפוחי האדמה בבטטה אחת.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם