קציצות שיבולת שועל צמחוניותאלונה להבקציצות שיבולת שועל צמחוניותאלונה להבקציצות שיבולת שועל צמחוניותאלונה להב

קציצות שיבולת שועל צמחוניות

קבלו מתכון פשוט מאוד ומהיר להכנה של קציצות שיבולת שועל צמחוניות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-35 דקות
מנות
20 קציצות

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1.5 כפות אבקת בצל
  • 1 כף בזיליקום/אורגנו מיובש
  • 14 כוס שמרי בירה
  • 14 כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
  • 13 כוס פירורי לחם
  • 2 כוסות שיבולת שועל

הוראות הכנה

  1. לטגן את הבצל בשמן עד שהבצל מתרכך.
  2. להוסיף למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת שועל, לערבב היטב ולבשל כחמש דקות.
  3. להוסיף את שיבולת השועל, לערבב היטב ולבשל חמש דקות נוספות.
  4. לכסות את המחבת או את הסיר ולהשהות בצד למשך שעה.
  5. ליצור כ-20 קציצות בגודל של חצי כוס. רצוי ליצור את הכתיתות עם ידיים רטובות ולסדר בתבנית אפייה משומנת.
  6. לאפות ב-180 מעלות במשך 15-20 דקות, וניתן באמצע גם להפוך לבישול שווה משני הצדדים.

הצעות גיוון

אם אין לכם אבקת מרק בצל, ניתן לקצוץ 2-3 בצלים במקום בצל אחד ולטגן אותם ביחד ע"פ המתכון.

לאלו שאוהבים ומחפשים לשפר – שימו 1/2 כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים.

טיפים

אם אתם לא משתמשים בכל העיסה, ניתן להקפיא אותה ולהפשיר להכנה בפעם אחרת.

דרגו את המתכון:
44 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם