מתכון: מרק חומוס
רשימת המרכיבים
- 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
- בצל, חתוך לקוביות
- גזר, חתוך לקוביות
- גבעול סלרי, חתוך לקוביות
- כוס עגבניות מרוסקות
- 2 שיני שום כתושות
- 6 כוסות ציר ירקות
- כפית חרדל
- כף שמן זית כף מיץ לימון
- כף רוטב סויה
- עלה דפנה
- חצי כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור גרוס
- כפית עשבי פרובנס או עשבי טוסקנה טחונים
- רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- בצל ירוק ועלי כוסברה (לעיטור)
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי בסיר במשך 10 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, החרדל, רסק העגבניות, המלח, הפלפל, עשבי התיבול, עלה הדפנה וציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון ורוטב הסויה ומבשלים 5 דקות נוספות.
- טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך, ומעטרים בטבעות דקות של בצל ירוק ועלי כוסברה קצוצים.
מתכון: מתכוני אבא – בישול צמחוני (על השולחן בלוגים).

( 36 גולשים דירגו את המתכון עד כה )