מרק גספאצ'וראובן אילת

מרק גספאצ'ו

12
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מרק גספאצ'ו הוא מאכל ספרדי המוגש קר. זהו מעין סלט מרענן ומעניין, המתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
ספרדי

מרכיבים

  • 6 עגבניות בשלות
  • 1 מלפפון
  • 1 פלפל ירוק
  • שתי שיני שום
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • 12 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. חולטים את העגבניות: חורצים צורת איקס בתחתית כל עגבניה (בעזרת סכין), משרים אותן בסיר מים רותחים למשך ½ דקה ואז קולפים אותן.
  2. חותכים את הפלפל והמלפפון לחתיכות גסות.
  3. טוחנים את העגבניות, הפלפל, המלפפון והשום במעבד מזון.
  4. מוספים את החומץ, השמן, והמלח.
  5. מצננים ומגישים קר.

טיפים

לטוויסט מעניין לטעם: הוסיפו לבלנדר גם חופן עלי נענע או בזיליקום.

אופציה למתקדמים: להוסיף גם אפרסק לא לגמרי בשל.

ניתן לשחק עם כמויות החומץ, השמן והמלח בהתאם לטעם.

אולי יעניין אותך גם