מרק חומוסראובן אילת

מרק חומוס

מתכון למרק חומוס מחמם ומנחם לחורף.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית לטיגון
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 12 כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית עשבי פרובנס או עשבי טוסקנה טחונים
  • 1 עלה דפנה
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 14 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה
  • בצל ירוק ועלי כוסברה (לעיטור)

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי בסיר במשך 10 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את גרגרי החומוס, החרדל, העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל, עשבי התיבול, עלה הדפנה וציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון ורוטב הסויה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך, ומעטרים בטבעות דקות של בצל ירוק ועלי כוסברה קצוצים.
דרגו את המתכון:
41 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם