מרק גזר ועגבניות עם כמון

מרק גזר ועגבניות עם כמון

מרק לימי החורף הקרים, או סתם כי אתם פשוט מכורים למרק ויכולים לשתות אותו אפילו ב40 מעלות חום – קבלו מתכון למרק גזר ועגבניות על בסיס ציר ירקות – טעים בטירוף ועשיר במלא טעמים!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 3 גזרים פרוסים דק
  • 12 כפית זרעי כמון
  • 5 שיני שום, פרוסות דק
  • 12 כוס יין לבן
  • 1.5 כוסות קוביות עגבניות (ניתן להשתמש בעגבניות טריות או מקופסה)
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • מעט טימין או תערובת עשבי פרובאנס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים לעיטור

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב, על אש בינונית, מטגנים בשמן את הבצל, הגזר וזרעי הכמון, עד שהירקות מתחילים להתרכך ולהזהיב מעט.
  2. מוסיפים את השום והיין ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
  3. מוסיפים את העגבניות, ציר הירקות והתבלינים.
  4. מבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים והטעמים התמזגו.

טיפים

מומלץ להגיש אחרי שהמרק עמד מספר שעות.

דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם