מתכון: ירקות מוקרמים בתנור
רשימת המרכיבים
- לתבנית קטנה (של טוסטר אובן)
- 2 עגבניות בשלות ורכות
- חציל קטן
- תפוח אדמה בינוני
- בצל קטן
- חצי ראש ברוקולי
- 4 שיני שום
- חצי חבילת טופו קטנה (כ-150 גרם)
חומרים לרוטב
- 4-3 כפות שמרי בירה
- כף קמח מלא/לבן
- חצי כוס חלב סויה לא ממותק או שמנת סויה של אלפרו לבישול
- חצי כוס מים
- חצי כפית מלח
- כף שמן זית
הוראות הכנה
- חותכים לחתיכות גסות את הירקות, למעט השום.
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
- משמנים את התבנית במעט שמן זית ושמים את הירקות והטופו.
- שמים את השום לקישוט בין הירקות.
- מכניסים לתנור בחום בינוני ל-40 דקות (עד שהירקות מתרככים).
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה. הרוטב אמור לצאת לא דליל מידי וניתן להסמיכו לפי הצורך במעט קמח ושמרי בירה.
- מוסיפים את הרוטב לירקות כ-20 דקות לפני סוף האפייה בתנור.
הצעת גיוון
אפשר להוסיף או להסיר חלק מהירקות בהתאם לטעם, לעונה ולמה שיש במקרר: למשל: בטטה, קולרבי, שומר, כרישה, עגבניות שרי או קישוא. מומלץ להשאיר את העגבניות, שמוסיפות למרקם ולטעם. במקום טופו, אפשר גם לשים גרגרי חומוס או שעועית שבושלו מראש, במקרה כזה יש להוסיף את הרוטב כבר בתחילת הבישול. מתכון וצילום: כרם אביטל
( 13 גולשים דירגו את המתכון עד כה )