מתכון: מרק אפונה
כ-8 מנות
אפונה יבשה בדומה לקטניות אחרות מהווה מקור מעולה לחלבון ולברזל. מרק האפונה שלפניכם יכול להוות ארוחה שלמה בזיל הזול.
רשימת המרכיבים
- 1 בצל קצוץ
- שמן לטיגון
- ½ 1 כוסות אפונה מיובשת
- 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה
- 2-3 ליטר מים רותחים
- צרור פטרוזיליה או שמיר קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ
- תבלינים לפי הטעם: כמון, פפריקה, חוויאג', פלפל שחור ומלח
הוראות הכנה
- מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.
- מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה ובוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה/שמיר (משאירים מעט מהפטרוזיליה לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם.
- מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
הערה
לקבלת מרקם קטיפתי ניתן להעביר את המרק במעבד מזון או בבלנדר. ניתן להמיר את האפונה בעדשים: ¾ כוס עדשים כתומות ו-3/4 כוס עדשים ירוקות. כדאי לפזר גם מעט שמרי בירה בעת ההגשה למתכוני מרקים נוספים
( 376 גולשים דירגו את המתכון עד כה )