אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
תפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם
נעמי אופנהיימר ויוליה סוקולוב
מתכון לתפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם, נהדר, עשיר בטעמים וקוצר מחמאות.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 5 מנות
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 150 גרם אגוזי קשיו
- 4 בצלים קטנים
- שמן לטיגון
- 3 שיני שום
- 1 כף סוכר
- 1⁄2 כפית פלפל
- 1 קורט אגוז מוסקט
- מלח לפי הטעם
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 1⁄2 כוס חלב קוקוס
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך כ- 25 דקות, עד להתרככות. לחלופין, ניתן לחמם אותם במיקרוגל במשך כעשר דקות מכל צד.
- טוחנים מחצית מכמות אגוזי הקשיו. את השאר קוצצים באופן גס בסכין, או שוברים לחתיכות.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל המטוגן את שיני השום, כף סוכר, התבלינים ואת אגוזי הקשיו, וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן בנפרד.
- מערבבים את הפטריות, הבצל ואגוזי הקשיו עם חלב הקוקוס, מוסיפים כוס ורבע מים ומבשלים במשך כעשר דקות.
- חוצים את תפוחי האדמה באמצע ל-2 חלקים, מוציאים מעט מהתוכן וממלאים ברוטב, עוטפים בנייר אלומניום ומחממים בתנור בעוצמה בינונית למשך 15 דקות.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
אורז עם פירות יבשים
כתוספת לארוחת חג, ארוחת שישי או סתם ארוחת ערב, האורז עם הפירות היבשים ישדרג לכם את הארוחה!
- רמת קושי
- קל
כרובית ברוטב בשמל
מתכון קרמי טעים של כרובית ברוטב בשמל, מנה שבלי הרבה מאמץ תשדרג כל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 3 שעות ו-50 דקות
- מנות
- 3 מנות
רצועות סויה, שעועית ירוקה ושום
קבלו מתכון קלאסי שאין מצב שלא תאהבו – תבשיל רצועות סויה בטריאקי עם שעועית ירוקה טרייה ושום. מתאים לארוחות חג ולארוחות ערב חגיגיות, או סתם כשבא לכם להתפנק.