צימעסליאור רוביןצימעסליאור רובין

צימעס

מתכון לצימעס מסורתי. זו מנה טעימה ומתוקה, שמי שמגיע מבית אשכנזי כנראה מכיר היטב.
הצימעס משתלב נהדר עם גולש סייטן על מצע פירה חצילים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
10 מנות
מטבח
יהודי אשכנזי

מרכיבים

  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם שזיפים מיובשים
  • 12 לימון סחוט
  • 1 כף סוכר חום
  • 12 כפית קינמון
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים.
  2. מוסיפים את הלימון, הסוכר והקינמון, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הגזרים ומבשלים כ-7 דקות, עד לבישול שמשאיר מעט קראנץ'.

טיפים לאחסון צימעס

הצימעס שורד עד כשבועיים במקרר (ולרוב נאכל עוד באותו היום).

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם