מצה בריי טבעונית מתוקה

מצה מטוגנת מתוקה

המתכון הזה נולד כשהתחשק לנו לאכול מצה בריי מתוקה עם טעם של פעם כמו שהיינו אוכלים בילדות, אבל בלי מוצרים מהחי. בדרך אליו הכיריים שלנו עבדו קשה, אבל בסוף הבנו איך להכין מצה בריי שמתייצבת בטיגון במינימום עבודה, מרכיבים וזמן הכנה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
מנה אחת
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • ½ כוס חלב סויה (לא מלאה עד הסוף)
  • 2 כפות חמאת שקדים או חמאת בוטנים (עדיף שקדים)
  • 2 מצות
  • שמן קנולה, זית או קוקוס
  • תוספות מתוקות (סוכר, אבקת קינמון, אבקת סוכר, צימוקים וכו')

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את חלב הסויה וחמאת השקדים (או חמאת הבוטנים) עד לאיחוד.
  2. מפוררים את המצות לחתיכות קטנות, בגודל של כ-2 סנטימטר, ישר לתוך הקערה.
  3. מערבבים היטב ונותנים לכל הנוזלים להיספג במצות, אם צריך מחכים קצת.
  4. שופכים מעט שמן למחבת נון סטיק, ומחממים על להבה בינונית עד שמתחיל לרתוח. מעבירים עם כף חלקים מתערובת המצות למחבת.
  5. מחכים כחצי דקה, עד שהחלק התחתון של המציות יתייצב טיפה. ואז משטחים אותן בעדינות עם מרית, ומטגנים כדקה-שתיים על כל צד.
  6. מוציאים מהמחבת, ומפזרים מעל את התוספות שבחרתם.

טיפים

לתוספת מתיקות וטעם מטגנים בשמן קוקוס.

אפשר להשתמש בשמן זית בתנאי שטעמו עדין.

ניתן להכין כמצה בריי אחת גדולה, אבל יהיה יותר קשה להפוך אותה. כשמכינים מציות קטנות הכי נוח להפוך אותן עם מרית מצד אחד וכף עץ או סיליקון שדוחפת אותן אליה בעדינות מצד שני.

כמו פנקייקים, גם כאן הנגלה השנייה שעושים על המחבת בדרך כלל מוצלחת יותר. אם צריך מוסיפים שמן למחבת.

מומלץ לפזר מעל סוכר וקינמון לאפקט קראנץ' מתוק. אבל אפשר להגיש עם תוספות מתוקות אחרות, כמו אבקת סוכר, צימוקים, שמנת מתוקה טבעונית וממרח שוקולד השחר פרווה.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם