מצה בריי

מצה בריי טבעונית

המתכון הזה למצה בריי טבעונית הוא הסיבה שבפסח אני קונה מצות שיספיקו לי לכל השנה… זו הכמות שאני מכינה כשאני אוכלת לבד, ואם חבר או חברה אוכלים איתי – אני פשוט מכפילה את הכמות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
מנה אחת
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 2 כפות קמח עדשים
  • 14 כוס מים חמים
  • 1 מצה
  • 1 חופן מוצרלה טבעונית מגוררת
  • 1-2 כפות שמן לטיגון (מומלץ שמן חמניות, אבל אפשר גם זית או קנולה)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את קמח העדשים והמים החמים בקערה גדולה, עד שאין בכלל גושים.
  2. מרטיבים את המצה במים מכל הכיוונים (אפשר מתחת לברז), ומפוררים לחתיכות קטנות לתוך הקערה. מוסיפים גם את המוצרלה ומערבבים היטב.
  3. שופכים את השמן למחבת ומחממים אותו קלות על אש בינונית בערך דקה או שתיים. מעבירים באמצעות כף מתערובת המצות למחבת.
  4. כשהחלק התחתון של המצה בריי משחים – הופכים צד ומועכים מעט. מטגנים עד שגם הצד השני שחום.

טיפים

אפשר להוסיף לתערובת תבלינים כמו מלח הודי שחור, זעתר ופפריקה מתוקה.

אם משתמשים במחבת נון-סטיק, ניתן להפחית את כמות השמן.

מומלץ להתאים את רמת ההשחמה בטיגון לטעם האישי שלכם.

המצה בריי הכי טעימה מיד אחרי הטיגון. אבל אפשר לכסות בנייר סופג ולאחסן במקרר עד יומיים.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם