ירקות מעורבים בזרעי חרדל וכמון

פורום צמחונות וטבעונות בנענע

עשיר בטעמים, בצבעים, ובערכים תזונתיים. המתכון שלנו לתבשיל ירקות צרובים בזרעי כמון וחרדל ושאר תבלינים, לא ישאיר אתכם אדישים.

רמת קושי
קל

מרכיבים

ירקות

  • 1 ראש כרובית מחולק לפרחים קטנים
  • 1 ראש ברוקולי מחולק לפרחים קטנים
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
  • 1 כוס שעועית ירוקה טרייה (אפשר מהקפאה לאחר הפשרה)
  • 1 כוס אפונה מופשרת

תיבול

  • 1.5 כפיות זרעי חרדל שחורים
  • 1.5 כפיות זרעי כמון
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • עלי קארי (לא חובה)
  • 2 כפיות ממרח קארי
  • 1 פיסת ג'ינג'ר (זנגביל) מגוררת
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 1.5 כפיות צ'ילי חריף
  • 1.5 כפיות מלח
  • שמן צמחי

הוראות הכנה

  1. מטגנים את זרעי החרדל והכמון עד שהם מתחילים להתפצפץ.
  2. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הג'ינג'ר ועלי הקארי.
  3. לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את ממרח הקארי ואת כל הירקות מלבד האפונה.
  4. מתבלים בשאר התבלינים.
  5. מוסיפים את האפונה ומבשלים בחצי כוס מים עד לריכוך.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם