גיבץ' – תבשיל ירקות בלקני

גיבץ' – תבשיל ירקות בלקני

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון מעולה, פשוט וקל להכנה של תבשיל גיבץ' טעים שכולם יאהבו! גיבץ' יכול לשמש כתוספת למנה עיקרית או לעמוד בפני עצמו כארוחה שלמה עם מגוון טעמים ייחודיים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
בלקני

מרכיבים

  • 3 תפוחי-אדמה
  • 1 חציל
  • 2 קישואים
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. חותכים את תפוחי-האדמה, החצילים והקישואים לקוביות, ופורסים את הגזר לפרוסות.
  2. קוצצים את הבצל ופורסים את השום לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עמוקה או בסיר עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שאר הירקות וכוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ-15 דקות.
  5. מעבירים לתבנית, וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
  6. מגישים חם.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם