חביתת טופו

מתכון לחביתת טופו טעימה מאוד ומפוצצת חלבון! החביתה הזו משלבת בין שני מאכלים טעימים וחביבים במיוחד על טבעונים: חביתת עדשים ומקושקשת טופו. משתלבת נהדר בארוחת הבוקר ביחד עם סלט, לחם וממרחים, ומעולה גם לסנדוויצ'ים!
טיפ: אם זו פעם ראשונה שאתם מנסים להכין חביתה טבעונית אז כדאי לכם להתחיל דווקא בחביתת החומוס ה"סטנדרטית" שקלה יותר להכנה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 חביתות

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (300-350 גרם)
  • 1 כוס (100 גרם) קמח עדשים/קמח חומוס
  • 34 כוס מים
  • 1 כף גדושה של טחינה גולמית
  • 1 כפית תערובת חוויג' (או 12 כפית כורכום ו-12 כפית כמון)
  • 1 כפית אבקת שום
  • 12 כוס פטרוזיליה/כוסברה/שמיר קצוץ
  • 12 כפית מלח הודי שחור לקבלת טעם ביצתי (ניתן להמיר במלח רגיל)
  • 1 כף רוטב סויה
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מגרדים את הטופו בפומפייה לתוך קערה (או במעבד מזון), ואחר כך ממשיכים למעוך את הטופו עוד קצת עם הידיים.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח, המים והטחינה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. אם התערובת דלילה מידי מוסיפים עוד קצת קמח, ואם נראה שהקמח לא מתערבב כמו שצריך מוסיפים עוד קצת מים.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים (התבלינים הם בגדר הצעה וניתן לשנות אותם לפי טעמכם).
  4. על אש גדולה מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק.
  5. מעבירים חצי מכמות הבלילה למחבת ומשטחים אותה בעזרת מרית. נותנים לה להתבשל ולהשחים במשך כ-5 דקות.
  6. הופכים בזהירות (כדאי להציץ ולוודא שהשחימה מספיק).
  7.  מכסים את המחבת ומבשלים חמש דקות נוספות.
  8. עם הבלילה שנותרה חוזרים על סעיפים 5-7.

הערות והמלצות גיוון

חשוב להשתמש במחבת נון סטיק טובה.

בפעם הראשונה שמכינים כדאי להכין כ-4-5 חביתיות קטנות יותר כדי שיהיה קל יותר להפוך אותן וכדי ללמוד לזהות את המרקם האופטימלי.

מומלץ תוך כדי טיגון לנער את המחבת כדי למנוע הידבקות. במידה והחביתה נדבקה ניתן להפריד ולעצב אותה מחדש בעזרת המרית בכל שלב, וגם אם התפרקה – אל פחד! זה בסדר גמור להפוך אותה בחלקים.

חביתה בסגנון פיצה (טעים!):
להוסיף לבלילה כף גדושה של רסק עגבניות ושתי כפיות תערובת זעתר או תבלין לפיצה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם