חביתת טופו

מתכון לחביתת טופו טעימה מאוד ומפוצצת חלבון! טעים לשלב בארוחת הבוקר ביחד עם סלט, לחם וממרחים, ומעולה לסנדוויצ'ים!

רמת קושי
קל
מנות
מנה אחת
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 150 גרם טופו (עד כחצי חבילה רגילה למנה שלמה אחת)
  • מעט רוטב סויה
  • מלח ופלפל על פי הטעם
  • טחינה גולמית
  • מעט שמן
  • קמח חומוס/אפונה ומים (אופציונלי).

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת (עדיף טפלון, כמו לפנקייקס).
  2. מגרדים טופו עם פומפיה לקערה.
  3. מזליפים מעט רוטב סויה.
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מכסים מלמעלה בשכבה דקה של טחינה גולמית, ומערבבים.
  6. מטגנים.

הערות והמלצות גיוון

ניתן לערבב עם בלילה של כ- ⅓ כוס קמח חומוס/אפונה ומים, בשביל להעניק יציבות, או להדביק ללחם/טורטיה. במידה ומכינים עם בלילה של קמח חומוס/אפונה: יש להשתמש במרית, ולשטח את הבלילה לצורת המחבת, ולנער את המחבת כדי למנוע הידבקות, ולהפוך, לצד השני. במידה ונדבק, ניתן להפריד, ולעצב מחדש את החביתה בעזרת המרית בכל שלב. שום ופלפל מאוד מוסיפים, כמו כן, כל מה שאתם אוהבים להוסיף לחביתה.

הצעת הגשה

מומלץ לשלב בארוחת הבוקר לצד לחם מקמח מלא, מבחר מטבלי ירקות וסלט ירקות עשיר.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם