פריטטה טבעונית

פריטטה

יש לך ירקות טריים או מבושלים שאין לך מה לעשות איתם? זה הזמן להתפנק עם פריטטה טבעונית – הכלאה טעימה במיוחד של פשטידה וחביתה שמוכנה תוך כחצי שעה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 12 כוס קמח חומוס
  • 13 כוס שמרי בירה
  • 12 כפית מלח הודי שחור (קאלה נמק)
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 12 כפית כורכום
  • 1 כף קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • ירקות טריים או מבושלים חתוכים

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים (חוץ מהירקות) לקערה לפי הסדר שבו הם כתובים במתכון ומערבבים עם מטרפה.
  2. מוסיפים לקערה גם את הירקות החתוכים ומערבבים.
  3. משמנים מעט מחבת נון-סטיק בינונית.
  4. מדליקים את האש, ומחממים מעט את המחבת (לא מרתיחים).
  5. שופכים את התערובת למחבת ומטגנים כ-12 דקות עם מכסה על אש נמוכה עד שהצד העליון כמעט יבש.
  6. הופכים את הפריטטה בעזרת צלחת.
  7. מכסים שוב ומטגנים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה את הצד השני.

טיפים

מומלץ לאכול עם סלט ירקות רענן.

דוגמאות לירקות שמתאימים במיוחד לפריטטה: מיקס ירוקים (זעתר, בצל ופטרוזיליה), תפוחי אדמה או אפונה.

כמות הירקות תלויה בגודל המחבת. הירקות אמורים ליצור שכבה דקה על כל שטח הבלילה.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם