קינואה עם ירקות מוקפצים בקערת הגשה לצד גזרים ופלפליםאלונה להבקינואה עם ירקות מוקפצים במחבת גדולהאלונה להבקינואה עם ירקות מוקפצים בקערת הגשהאלונה להב

קינואה עם ירקות מוקפצים

מתכון מדהים של קינואה עם ירקות מוקפצים – מנה בריאה וממכרת, מלאה בחלבון וסיבים תזונתיים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל גדול
  • 1 גמבה
  • 1 זוקיני או קישוא
  • 2 גזרים
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חופן פטרוזיליה וכוסברה (מי שאוהב)
  • קורט מלח (או יותר, לפי הטעם), כורכום ובהרט

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הקינואה 20 דקות במים רותחים. מסננים ושוטפים.
  2. קוצצים את כל הירקות כולל הפטריות לקוביות קטנות.
  3. במחבת גדולה, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים לפי הסדר את הגמבה, הזוקיני, הגזרים והפטריות ומטגנים למשך כעשר דקות – עד שהירקות מתרככים קצת.
  5. מפזרים פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, ואת הקינואה המסוננת.
  6. מוסיפים מלח, כורכום ובהרט (בעדינות, הטעם דומיננטי מאוד).
  7. מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות, עד לאידוי הנוזלים והתרככות הירקות.

טיפים

מגישים חם ומתענגים – באחריות.

אפשר להוסיף פחית שימורי תירס בשלב הטיגון.

דרגו את המתכון:
168 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם