מרק מינסטרונה

מרק איטלקי

מרק עם פסטה

מתכון של מרק איטלקי מחמם, מנחם ועשיר בירקות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-25 דקות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 5 עגבניות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 פלפל אדום
  • 1 קישוא
  • 1 בצל לבן
  • 14 כרוב לבן קטן
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 3 שיני שום
  • 1 כוס פסטה אורז
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • כפית סוכר חום
  • אורגנו

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הירקות (מלבד השום) לקוביות בגודל של 1 ס"מ על 1 ס"מ ומכניסים אותם לסיר. ממלאים את הסיר במים בכמות המספיקה לכיסוי כל הירקות.
  2. מבשלים על אש קטנה למשך כ-40 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, שיני השום וכוס הפסטה ומערבבים במשך דקה.
  4. מזליפים את שמן הזית לתוך המרק.
  5. ממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות.
  6. מוסיפים קורט מלח ופלפל, את כפית הסוכר החום ואורגנו לפי הטעם ומערבבים.
  7. מכבים את האש ונותנים למרק לסיים להתבשל במשך כ-10 דקות נוספות.

טיפים

אפשר להחליף את הפסטה אורז בפסטה מחיטה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם