מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים

מרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם קרוטונים משגעים שאי אפשר להפסיק לאכול.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות

מרכיבים

מרכיבים לקרוטונים

  • 4 פרוסות לחם כפרי מלא
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח

מרכיבים למרק

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • 12 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
  • 1 תפוח אדמה קטן, פרוס דק
  • 5 כוסות ציר ירקות

מרכיבים לעיטור

  • עלי טימין
  • נבטי צנונית

הוראות הכנה

  1. להכנת הקרוטונים, חותכים את הלחם לקוביות קטנות, מערבבים אותן עם שתי כפות שמן זית ומעט מלח, ואופים אותן במשך עשר דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  2. מטגנים את הבצל עם שתי כפות שמן זית ומעט מלח, עד להתרככות.
  3. מוסיפים את פרוסות הארטישוק, שורש הפטרוזיליה ותפוח האדמה, ואת ציר הירקות.
  4. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה, או עד שהארטישוק רך מאוד.
  5. נותנים למרק להצטנן מעט, מעבירים אותו למעבד מזון וגורסים במשך מספר דקות.
  6. מחזירים לסיר לחימום לפני הגשה. להגשה, ממולץ לערום במרכז קערה את הקרוטונים, ליצוק עליהם מהמרק, ולעטר למעלה בעלי טימין ונבטי צנונית.

טיפים

נשאר לכם תפוחי אדמה ומחפשים לעשות משהו קצת שונה? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, לא תתחרטו!

מתכון: מתכוני אבא – בישול צמחוני (על השולחן בלוגים)

 

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם