אהבת את המרק שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
קובה אדומה במילוי סויה
רונית נוריאל
קבלו הצצה למטבח העיראקי – מתכון למרק קובה סלק, טעים במיוחד ועשיר בטעמים.
- רמת קושי
- קשה
- מטבח
- עיראקי
מרכיבים
למלית
- 300 גרם שבבי סויה
- 1 בצל קצוץ
- 5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
- מלח
- בהרט
לקובה
- 4 ראשי סלק בינוניים
- 1 ק"ג סולת
- 4 עגבניות בינוניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 בצל
- 1⁄4 כפית מלח לימון
- 4 כפות סוכר
- מלח
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- משרים את שבבי הסויה במים רותחים למשך כעשר דקות, מייבשים וסוחטים.
- מערבבים עם הבצל ועלי הסלרי ומתבלים את התערובת במעט מלח ובהרט.
- מגרדים את העגבניות בפומפיה גסה ומערבבים אותן עם רסק עגבניות מוכן.
- קוצצים בצל ומטגנים אותו בסיר עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל את תערובת העגבניות והרסק וכן מים רותחים עד לגובה של בערך שני שליש מהסיר.
- מקלפים את ראשי הסלק, פורסים אותם לפרוסות, ומוסיפים אותן למים.
- מוסיפים את מלח הלימון והסוכר.
- מנפים את הסולת, מערבבים אותה עם מעט מים, שמן ומלח, ולשים אותה בידיים לחות עד לקבלת בצק רך.
- יוצרים מהבצק כיסונים וממלאים אותם במלית שבבי הסויה. לאחר המילוי סוגרים את הכיסון ומגלגלים אותו לכדור.
- את הכדורים מבשלים בנוזלים שבסיר, על אש בינונית-גבוהה, למשך כארבעים דקות. יש להמשיך ולערבב את הנוזלים לאורך הבישול, כדי לוודא שהכדורים לא נדבקים לתחתית או לצדי הסיר.
- בתום הבישול מוציאים את הכדורים מהסיר ומגישים על מצע אורז.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
פלפלי רמירו ממולאים בריזוטו חיטה
פלפלי רמירו (או רומרו) הם הפלפלים הארוכים שבטעות אפשר לחשוב שהם חריפים. בדרך-כלל הם אדומים אך ניתן למצוא גם ירוקים וצהובים. טעמם מתוק והם טובים להכנת סלטים, רטבים וגם למילוי.
- רמת קושי
- קל
- מנות
- 5 מנות
מרק בטטה ודלעת
קבלו מתכון פשוט למרק בטטה ודלעת טעים ביותר.
- רמת קושי
- קשה
דלורית ממולאת בלוביה ובגריסי פנינה
דלורית ממולאת בלוביה ובגריסי פנינה שתרשים את כל הסועדים ותגרום לשולחן חג צבעוני ומרענן.