קובה סלק במרק אדום עם פרוסות סלק מבושלסיגל בן דוד

קובה אדומה במילוי סויה

קבלו הצצה למטבח העיראקי – מתכון למרק קובה סלק, טעים במיוחד ועשיר בטעמים.

רמת קושי
קשה
מטבח
עיראקי

מרכיבים

למלית

  • 300 גרם שבבי סויה
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
  • מלח
  • בהרט

לקובה

  • 4 ראשי סלק בינוניים
  • 1 ק"ג סולת
  • 4 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 14 כפית מלח לימון
  • 4 כפות סוכר
  • מלח
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. משרים את שבבי הסויה במים רותחים למשך כעשר דקות, מייבשים וסוחטים.
  2. מערבבים עם הבצל ועלי הסלרי ומתבלים את התערובת במעט מלח ובהרט.
  3. מגרדים את העגבניות בפומפיה גסה ומערבבים אותן עם רסק עגבניות מוכן.
  4. קוצצים בצל ומטגנים אותו בסיר עד להזהבה.
  5. מוסיפים לבצל את תערובת העגבניות והרסק וכן מים רותחים עד לגובה של בערך שני שליש מהסיר.
  6. מקלפים את ראשי הסלק, פורסים אותם לפרוסות, ומוסיפים אותן למים.
  7. מוסיפים את מלח הלימון והסוכר.
  8. מנפים את הסולת, מערבבים אותה עם מעט מים, שמן ומלח, ולשים אותה בידיים לחות עד לקבלת בצק רך.
  9. יוצרים מהבצק כיסונים וממלאים אותם במלית שבבי הסויה. לאחר המילוי סוגרים את הכיסון ומגלגלים אותו לכדור.
  10. את הכדורים מבשלים בנוזלים שבסיר, על אש בינונית-גבוהה, למשך כארבעים דקות. יש להמשיך ולערבב את הנוזלים לאורך הבישול, כדי לוודא שהכדורים לא נדבקים לתחתית או לצדי הסיר.
  11. בתום הבישול מוציאים את הכדורים מהסיר ומגישים על מצע אורז.
דרגו את המתכון:
8 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם