אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
מרק ירקות עם גונדי
יהודית מהלל, מדור "שני צמחוני" ב-ynet
מי אמר מרק ירקות עם גונדי ולא קיבל?
גונדי הן כופתאות על בסיס קמח חומוס, המקובלות במטבח הפרסי המסורתי. נהוג להגיש את הכופתאות במרק צהוב, המעניק להן את צבען.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-15 דקות
- מנות
- 5 מנות
- מטבח
- פרסי
מרכיבים
למרק
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 1 שורש סלרי מקולף וחתוך לרבעים
- 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לחצי
- כמה גבעולי סלרי שטופים
- כמה עלי דפנה
- 1 קישוא מקולף וחתוך לחצי
- 1 לימון פרסי שבור
- 1 כף אבקת מרק ירקות
- 1 כף כורכום
- 1⁄2 כפית קארי
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לגונדי
- 2 כוסות חומוס קלוי
- 2 בצלים
- 4 כפות שמן תירס
- 1 כוס סולת
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף כורכום
- 1⁄2 כפית קארי
- 1 כפית שטוחה הל
- 1⁄2 כפית כמון
- 3 כפות מים
הוראות הכנה
- מכניסים את כל מרכיבי המרק לסיר עם שש כוסות מים רותחים. מבשלים כרבע שעה, עד שהירקות מתרככים.
- טוחנים את גרגירי החומוס הקלויים במעבד מזון עם להב פלדה.
- מקלפים את הבצל ומגרדים בפומפייה לקערה, וסוחטים מהנוזלים (שאותם ניתן להוסיף למרק).
- מוסיפים לקערה את הסולת, השמן, המים והתבלינים. רצוי לטעום ולהוסיף גם מעט מלח במידת הצורך.
- מוסיפים את החומוס שהפך לאבקה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מניחים לתערובת לנוח במשך כמה דקות, ואז יוצרים ממנה כדורים בינוניים.
- כשהמרק מוכן, מכניסים לתוכו את הכופתאות ומניחים להן להתבשל בו כחצי שעה.
4 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
- מטבח
- פרסי
כופתאות גונדי טבעוניות
מתכון לגונדי טבעוני שיפיץ בבית ריחות שרק סבתא יודעת להפיק.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 20 קניידלך
- מטבח
- יהודי
קניידלך טבעוני
קניידלך טבעוני שגם לא-טבעונים ישתגעו עליו. מומלץ להגיש יחד עם מרק ירקות טעים.
- רמת קושי
- קשה
- מטבח
- הודי
קובה הודית
אין כמו להכין קובה הודית. עומדים במטבח מכדררים כדורים שמים את המילוי. טיפול בעיסוק, ועיסוק טעים במיוחד.