מרק ירקות עם גונדיליאור מן

מרק ירקות עם גונדי

מי אמר מרק ירקות עם גונדי ולא קיבל?
גונדי הן כופתאות על בסיס קמח חומוס, המקובלות במטבח הפרסי המסורתי. נהוג להגיש את הכופתאות במרק צהוב, המעניק להן את צבען.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-15 דקות
מנות
5 מנות
מטבח
פרסי

מרכיבים

למרק

  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 1 שורש סלרי מקולף וחתוך לרבעים
  • 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לחצי
  • כמה גבעולי סלרי שטופים
  • כמה עלי דפנה
  • 1 קישוא מקולף וחתוך לחצי
  • 1 לימון פרסי שבור
  • 1 כף אבקת מרק ירקות
  • 1 כף כורכום
  • 12 כפית קארי
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לגונדי

  • 2 כוסות חומוס קלוי
  • 2 בצלים
  • 4 כפות שמן תירס
  • 1 כוס סולת
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף כורכום
  • 12 כפית קארי
  • 1 כפית שטוחה הל
  • 12 כפית כמון
  • 3 כפות מים

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבי המרק לסיר עם שש כוסות מים רותחים. מבשלים כרבע שעה, עד שהירקות מתרככים.
  2. טוחנים את גרגירי החומוס הקלויים במעבד מזון עם להב פלדה.
  3. מקלפים את הבצל ומגרדים בפומפייה לקערה, וסוחטים מהנוזלים (שאותם ניתן להוסיף למרק).
  4. מוסיפים לקערה את הסולת, השמן, המים והתבלינים. רצוי לטעום ולהוסיף גם מעט מלח במידת הצורך.
  5. מוסיפים את החומוס שהפך לאבקה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מניחים לתערובת לנוח במשך כמה דקות, ואז יוצרים ממנה כדורים בינוניים.
  7. כשהמרק מוכן, מכניסים לתוכו את הכופתאות ומניחים להן להתבשל בו כחצי שעה.
דרגו את המתכון:
55 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם