סלט עלי סלק צבעוני

2

סלט עלי סלק חמוץ מתוק שמתאים ומרענן כל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות

מרכיבים

לסלט

  • 3 מלפפונים
  • 2 אשכוליות אדומות
  • 1 כוס עלי סלק
  • 2 אבוקדו פרוסים דק (לא חובה)

לבצל הכבוש

  • 2 בצלים סגולים פרוסים דק מאד
  • 12 כוס מיץ לימון (עדיף מלימון ליים)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1.5 כפיות מלח

לרוטב

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס מיץ אשכוליות או רימונים (לא ממותק)
  • 12 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שבבי צ'ילי בחריפות עדינה
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 14 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את המרכיבים לבצל הכבוש ומניחים את התערובת למשך חצי שעה לפחות או במקרר למשך הלילה.
  2. להכנת הרוטב: מטגנים את השום בשתי כפות שמן זית, עד להשחמה. מורידים מהאש, מוסיפים את הכמון ומניחים להתקרר.
  3. מערבלים בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד את כל מרכיבי הרוטב: תערובת השום, מיץ אשכוליות ולימון, שבבי פלפל, סוכר חום, מלח ונענע. כשהבלנדר פועל, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית הנותר ואת שמן הקנולה.
  4. טובלים את עלי הסלק ברוטב ומערבבים את המרכיבים בקערה. ניתן לעטר בשקדים, בבוטנים או בצנוברים.

טיפים

ניתן להחליף את האשכוליות בתפוזים.

אולי יעניין אותך גם