אוזני המן טבעוניות

אוזני המן טבעוניות

45
קל להכין אוזני המן טבעוניות (ללא ביצים) בשלל מילויים, ולכן חלק מאוזני ההמן שמוכרים כמוצרים ארוזים או בקונדיטוריות הן טבעוניות לגמרי במקרה (תמיד כדאי לשאול או לעיין ברשימת הרכיבים). וזה עוד לא הכל – גם משלוחי מנות תוכלו למלא בקלות בחטיפים וממתקים טבעוניים. פורים שמח 🙂
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
30 אוזני המן
מטבח
יהודי

מרכיבים

החומרים למלית אוזני ההמן

  • 34 כוס מים
  • 13 כוס סוכר חום
  • 100 גרם פרג טחון *
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
  • 12 כפית שטוחה של קינמון
  • 50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב

החומרים לבצק

  • 100 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 13 כוס סוכר חום
  • 90 גרם שמן קנולה
  • 2 כפות שמנת טופו (ניתן להשתמש בשמנת טופוטי) או 40 גר' מחית טופו (טופו טחון למרקם חלק עם כף מים)
  • 14 כוס מיץ תפוזים
  • 1 מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. הכנת המלית: הרתיחו את המים עם הסוכר על אש קטנה, הוסיפו את שאר חומרי המלית וערבבו היטב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. הניחו את התערובת להתקרר בצד.
  2. הכנת בצק אוזני ההמן: ערבבו היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
  3. טחנו במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו. הוסיפו לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ואת קליפת הלימון.
  4. רדדו את הבצק שנוצר במערוך, לשכבה דקה.
  5. חרצו עיגולים על-ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד.
  6. מקמו באמצע כל עיגול כפית מהמלית והדקו את הקצוות למשולש.
  7. חממו תנור מראש ל-175 מעלות למשך מספר דקות, ואפו במשך כ-20 דקות.

טיפים להכנת אוזני המן טבעוניות

* ניתן להחליף את הפרג במלית אוזני ההמן בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך/שקדים כתושים עם סוכר.

מומלץ להגיש חם.

מחפשים רעיון מגניב נוסף למשלוח המנות? מה דעתכם על מאפינס שוקולד צ'יפס? או שאפשר כמובן לפנק את מקבלי המשלוח בשוקולד טבעוני מהמגוון הרחב שקיים היום בשוק.

אולי יעניין אותך גם