אוזני המן טבעוניות

אוזני המן ללא גלוטן

כן, זה אפשרי! אוזני המן טעימות וטבעוניות לפורים שאפשר להכין בקלי קלות גם בלי גלוטן. לכם רק נשאר לבחור אם אתם מעדיפים קמח שיבולת שועל או קמח שקדים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
6 אוזני המן
מטבח
יהודי

מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס קמח שקדים או שיבולת שועל
  • ½ כוס ממרח שקדים או טחינה
  • 14 כוס סילאן או מייפל
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 3 תמרים

למילוי:

  • 3 תמרים
  • 1 כף מים

לבזיקה:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
  2. מכניסים את הבצק למקרר ל-10 דקות.
  3. מחממים את התנור לטמפרטורה של 140 מעלות.
  4. בזמן שהבצק במקרר, טוחנים את 3 התמרים והמים במעבד מזון או בבלנדר מתאים עד למרקם של ממרח.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשטחים בעדינות עם מערוך.
  6. קורצים עיגולים (בעזרת כוס הפוכה, רינג וכו'), ובמרכז כל עיגול שמים כחצי כפית מלית תמרים. לסיום מהדקים את הקצוות למשולש.
  7. אופים 7 דקות בתנור. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

טיפים

כמות אוזני ההמן שתצא קטנה, ומומלץ להכפיל אותה.

לשמור בקופסה אטומה במקרר עד כחמישה ימים.

למלית אפשר להשתמש גם בממרח תמרים קנוי.

למרות ששיבולת שועל ושקדים לא מכילים גלוטן, בשלבים השונים של תהליך הייצור והאריזה הם עלולים לבוא איתו במגע. לכן באפייה לצליאקים ולרגישים חשוב לקנות מוצרים שכתוב עליהם "ללא גלוטן".

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם