עוגיות טחינהאלונה להבעוגיות טחינהאלונה להב

עוגיות טחינה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
עוגיות טחינה פרווה פשוטות להכנה, טעימות להפליא, ואיך שהן נמסות בפה… מושלמות לאירוח, לערב עם המשפחה, וגם ביום יום ליד הקפה.
רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות

מרכיבים

  • 180 גרם קמח תופח (כוס ו-4 כפות)
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 14 כוס שמן
  • 100 גרם אבקת סוכר משקית (או 14 כוס סוכר טחון לאבקה)
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 12 כוס רסק תפוחים
  • 1 כף ברנדי
  • שקדים פרוסים לעיטור

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים במיקסר.
  2. יוצרים מהבצק כדורים קטנים.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הכדורים. נועצים פרוסת שקד מעל כל עוגייה.
  4. אופים בחום בינוני-נמוך כ-10 דקות עד שתחתיתן של העוגיות מזהיבות מעט.

הצעת גיוון

מומלץ לבזוק מעט אבקת סוכר מעל העוגיות מיד בתום האפייה.

ניתן להוסיף לתערובת עד רבע כוס של: בוטנים טחונים, אגוזים או שקדים כתושים, צימוקים, קוביות תמרים, פתיתי שיבולת שועל או שומשום, ויוצאות עוגיות טחינה בריאות וטעימות להפליא.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד הקפה של הבוקר, כשמגיעים אורחים, או סתם כשרוצים להתנחם באמצע היום 😊

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם