עוגיות שיבולת שועל

אירה מקיינקו
מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות, טעימות, רכות וקלות להכנה!
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
18 עוגיות

מרכיבים

יבשים

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס מיובש (לא חובה אם אתם לא מחובבי הקוקוס)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון

שאר המצרכים

  • 14 כוס שמן קוקוס (או שמן צמחי ניטרלי)
  • 34 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 13 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
  • 12 כוס שבבי שוקולד צ'יפס (או חבילת שוקולד מריר מרוסקת לחתיכות)

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. ערבבו את המצרכים היבשים בקערה אחת, עד למרקם אחיד.
  3. ערבבו את שמן הקוקוס והסוכר החום יחד, ולאחר מכן הוסיפו את תמצית הווניל.
  4. ערבבו ידנית את המצרכים היבשים עם התערובת הרטובה, עד שמתקבלת עיסה פירורית.
  5. הוסיפו את חלב הסויה וערבבו היטב.
  6. פזרו את שבבי השוקולד צ'יפס. ניתן תמיד להוסיף עוד שוקולד, או להקטין את כמות השוקולד בהתאם לטעם האישי.
  7. בדקו שהעיסה דביקה מספיק והתחילו לכדרר לכדורים.
  8. סדרו את הכדורים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה. שמרו על מרחקים ביניהם, כי העוגיות ישתטחו ויתרחבו בתנור. במידה והשתמשתם בשמן נייטרלי ולא בשמן קוקוס, שטחו את הכדורים לפני האפייה.
  9. אפו את העוגיות למשך 15 דקות. הקצוות יתקשו ומרכז העוגייה יושחם. אחרי שתוציאו את העוגיות מהתנור הן עדיין יהיו רכות, אבל הן יתקשו מעט בזמן הקירור.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד כוס תה צמחים או קפה על בסיס חלב צמחי.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם