אוזני המן פרווה מושלמות

אוזני המן עם בצק דק ונמס בפה במילוי נדיר של שוקולד וחמאת בוטנים. אחרי שתכינו אותן, תרצו שפורים יגיע פעמיים בשבוע.

אין לכם חשק להכין אוזני המן ומעדיפים לקנות? קבלו רשימה של נקודות מכירה לאוזני המן טבעוניות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-50 דקות
מנות
20 אוזני המן
מטבח
יהודי

מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ חבילת מחמאה קרה
  • 2 כפות חלב צמחי

למלית:

  • 1 ו-½ חבילות (150 גרם) שוקולד מריר
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות חלב צמחי
  • לבזיקה:

    • אבקת סוכר

    הוראות הכנה

    1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבל בצק רך מאוד ומעט פירורי.
    2. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
    3. בינתיים מכניסים את כל חומרי המלית לקערה. את הקערה מניחים מעל סיר עם מים כמעט רותחים שנמצא על להבה נמוכה. מערבבים את מרכיבי המלית עד שהכל נמס. כשמתקבל קרם חלק מכניסים גם אותו למקרר.
    4. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק, מפזרים עליו קמח מכל הכיוונים שלא יידבק ומתחילים לרדד על משטח עבודה עם מערוך עד שמתקבל הבצק הכי דק שאפשר.
    5. קורצים עיגולים עם כוס סטנדרטית של שתייה חמה או עם קורצני מתכת. בתוך כל עיגול שמים כפית אחת מהמלית ומקפלים לצורת אוזן המן. חשוב מאוד לצבוט את הקצוות חזק כדי שלא יתפרקו.
    6. מניחים את כל אוזני ההמן על מגש עם נייר אפייה ומכניסים לעוד חצי שעה למקרר.
    7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אחרי חצי שעה שאוזני ההמן היו במקרר מכניסים אותן לתנור לכ-20 דקות עד שהבצק מקבל השחמה יפה.
    8. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומתחילים לזלול!

    טיפים

    אי אפשר להשאיר את הבצק לזמן ממושך במקרר – הוא יתייבש.

    את אוזני ההמן אפשר לשמור כמה ימים מחוץ למקרר בקופסה אטומה.

    דרגו את המתכון:
    2 דירוגים, 5 מתוך 5
    guest
    0 תגובות
    תגובות מובילות
    תגובות חדשות תגובות קודמות
    Inline Feedbacks
    View all comments

    אולי יעניין אותך גם