עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפסאלונה להבעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפסאלונה להבעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפסאלונה להב

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס כל כך טעימות, שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול אותן!

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
15 עוגיות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 34 כוסות (90 גרם) קמח
  • 12 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 12 כפית (2 גרם) סודה לשתיה
  • 34 כפית (4 גרם) מלח
  • 12 כוס (113 גרם) חמאה טבעונית (ראו הערה להחלפה בשמן קוקוס)
  • 13 כוס (60 גרם) סוכר חום
  • 12 כוס (95 גרם) סוכר לבן
  • 12 כוס (128 גרם) חמאת בוטנים
  • 14 כוס (60 גרם) חלב צמחי
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
  • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל רגילה (לא שיבולת שועל להכנה מהירה)
  • 1 14 כוס (195 גרם) שוקולד צ'יפס, או שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

  1. ערבבו יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה והמלח בקערת ערבוב קטנה.
  2. ערבבו בקערת ערבוב גדולה (בעזרת מקצף חשמלי או בעזרת מערבל מזון) את החמאה הטבעונית, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לאיחוד.
  3. הוסיפו את חמאת הבוטנים, החלב הצמחי ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת תערובת רכה ואוורירית.
  4. הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו עד ליצירת בצק חלק ורך. לפי הצורך, עצרו את הערבוב כדי לגרד את דפנות הקערה.
  5. הוסיפו את שיבולת השועל והשוקולד וערבבו עם כף עץ עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. כדררו בין כפות הידיים כדור מ-2 כפות הבלילה. במידת הצורך, הרטיבו את הידיים כדי למנוע הידבקות. הכינו כך את כל הכדורים.
  7. צננו במקרר את כדורי בצק העוגיות שנוצרו במשך 20 דקות לפחות (אפשר עד 4 ימים).
  8. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  9. הניחו את כדורי בצק העוגיות במרחק זה מזה, על תבנית אפייה מרופדת.
  10. אפו 14-16 דקות, או עד ששולי העוגיות מזהיבים מעט.
  11. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר.

טיפים להכנת עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה גולמית, או לשים חצי-חצי.

אם משתמשים בשמן קוקוס, מומלץ להוסיף כף קורנפלור או כף קמח תפוחי אדמה.

ניתן להפחית קצת את כמות הסוכר אם רוצים – להפחית את הסוכר הלבן ל-1/3 כוס, ואת הסוכר החום ל-1/4 כוס.

מומלץ להשתמש בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו – אנחנו ממליצים להשתמש בשוקולד 85%, או אפילו 100%.

אפשר להקפיא את בצק העוגיות בכדורים ולאפות ישר מהמקפיא – זה מאריך את זמן האפייה בעוד כמה דקות.

דרגו את המתכון:
12 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם