סהרוני שקדיםסיון טרם (קוקי כיף)סהרוני שקדיםסיון טרם (קוקי כיף)סהרוני שקדיםסיון טרם (קוקי כיף)

סהרוני שקדים

אחרי הארוחה אין כמו להתפנק עם סהרוני שקדים טבעוניים לצד תה או קפה. המתכון הזה של קוקי כיף הוא פשוט להכנה, ועדיין מציע המון אפשרויות לגיוונים מפתיעים וטעימים במיוחד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
25-30 עוגיות

מרכיבים

  • 200 גרם (2 כוסות) שקד טחון, או קמח שקדים
  • 250 גרם (¾1 כוס) קמח לבן
  • 100 גרם (שקית, או כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 גרם (½ כוס + 2 כפות) שמן צמחי
  • 80 גרם (⅓ כוס) חלב צמחי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  2. מעבירים את המרכיבים היבשים לקערה (קמח השקדים, הקמח הלבן, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והמלח). מערבבים היטב עם מטרפה, או מעבירים דרך מסננת דקה ומערבבים קצת.
  3. מוסיפים את השמן והחלב הצמחי, ומערבבים היטב עם כף או לקקן.
  4. לשים בידיים את התערובת עד שהיא הופכת לבצק אחיד שמתגבש לגוש אחד, ומשתדלים ללוש מעט ככל הניתן רק עד שמגיעים למרקם אחיד. בסיום, הבצק אמור להיות שומני – וזה בסדר. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים טיפה חלב צמחי – וממשיכים לערבב עד למרקם נוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים קצת קמח לבן – ומערבבים.
  5. מרפדים שתי תבניות של תנור בנייר אפייה. לוקחים גוש בצק קטן (מנסים לקחת בכל פעם את אותו הגודל. אם יש משקל, שוקלים חתיכות בגודל קבוע של 20-30 גרם). יוצרים בעדינות צורת נחש מכל אחד מהגושים ומקפלים באמצע, כמו בסרטון. אפשר גם לצבוט את הקצוות.
  6. מניחים את הסהרונים בתבנית, ומכניסים לתנור למשך 12-15 דקות (תלוי בגודל הסהרונים). מוציאים כשהם מזהיבים קלות מסביב.
  7. מוציאים מהתנור וממתינים עד שהסהרונים מצטננים לחלוטין.
  8. לסיום אפשר לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.

טיפים

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.

ניתן להשתמש גם בקמח מלא, אבל אז תצטרכו להוסיף יותר חלב צמחי כדי להגיע לאותו המרקם.

לשדרוג הטעמים מוסיפים לבצק גרידת לימון או תפוז. אפשרות אחרת היא להוסיף כפית של תמצית וניל או קינמון.

שומרים את הסהרונים בקופסה אטומה על השיש כשבוע, או במקפיא לכמה חודשים.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם