פטריות ממולאות בערמוניםאלונה להבפטריות ממולאות בערמוניםאלונה להבפטריות ממולאות בערמוניםאלונה להב

פטריות ממולאות בערמונים

אין מנה טובה יותר לסעודה חגיגית מאשר פטריות ממולאות בערמונים. פטריות ממולאות הן מנה ראשונה טעימה בטירוף שתרשים את כל אורחי השולחן ותשתלב נהדר בכל סעודת חג.

רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות
מנות
18 פטריות

מרכיבים

  • 18 פטריות גדולות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 חבילת ערמונים מבושלים של 100 גרם
  • 1 כף קמח
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס (חצי פחית) חלב קוקוס
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מפרידים וקוצצים את רגלי הפטריות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מטגנים הבצל, השום ורגלי הפטריות כ-10 דקות, עם מעט מלח.
  4. טוחנים את תערובת הבצל, שום ורגלי פטריות במעבד מזון עד למרקם חלק.
  5. מוסיפים את הערמונים למעבד המזון וטוחנים שוב עד מרקם חלק.
  6. מטגנים את הקמח עם כף שמן במשך דקה.
  7. לאט לאט מוסיפים את חלב הקוקוס, ובוחשים תוך כדי עם מטרפה כדי לפורר את הגושים. כך יצרנו בשמל צמחי נהדר.
  8. מתבלים את הבשמל עם מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  9. מערבבים את רוטב הבשמל עם תערובת הערמונים.
  10. מניחים את ראשי הפטריות על נייר אפייה, כך שהצד שממנו הרגל הופרדה נמצא כלפי מעלה. ממליחים את הצד העליון (הפנימי) של הפטריות.
  11. ממלאים את הפטריות בתערובת הערמונים, ואופים בתנור כ-15 דקות.

טיפים לפטריות ממולאות

ניתן לשמור את המנה במקרר עד 5 ימים – אבל אנחנו בטוחים שהיא תיגמר מיד ברגע ההגשה.

רצוי להשתמש בפטריות גדולות אבל אם אין אפשר להשתמש בקטנות.

דרגו את המתכון:
9 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם