עוגת מצות לפסח

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

עוגת מצות לפסח- עוגה קלאסית העשויה משכבות של מצות ביין מתוק וביניהן קרם שוקולד מריר.

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות

מרכיבים

  • 100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 200 גרם חמאה טבעונית (אם אין ניתן להשתמש גם במרגרינה)
  • 3 כפות סוכר גדושות
  • 3 כפות קקאו גדושות
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 8 מצות
  • 1 חופן קוקוס

הוראות הכנה

  1. בקערה בתוך כלי עם מים חמים (בן מארי) או במיקרוגל ממיסים את השוקולד.
  2. מוסיפים חמאה טבעונית, סוכר וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי מדי ונוח למריחה.
  3. בינתיים יוצקים יין בצלחת או כלי רחב וטובלים כל מצה משני הצדדים, עד שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.
  4. מורחים באמצעות מרית מתערובת השוקולד על צד אחד של מצה. מניחים עליה מצה נוספת וחוזרים על התהליך עם כל המצות והקרם.
  5. מפזרים קוקוס על המצה העליונה. מכניסים למקרר ומגישים קר.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם